''

  Fossiel travertin 5/3x40,6x61

  €44.99
  Tax included Levering: 2 tot 3 dagen
  Fossiel travertin 5/3x40,6x61
  66 Items

  Prachtige fossiel Travertin met een rustieke uitstraling natuursteen zwembad rand. Fossiel travertin gezandstraal rechte kanten 3x40,6x81,2 staat bekend om haar gezoete oppervlak, verouderde kanten en natuurlijke uitstraling.

  Quantity
  Op voorraad

  Fossiel Travertin

  Fossiel travertin is een sedimentgesteente, ontstaan uit kalkrijk water, waardoor kalkafzetting op de bodem plaatsvond. De typische gaatjes ontstaan door het wegrotten van plantenresten en fossielen die door het sediment opgesloten raken.
  Dit ongestopte travertin heeft een gezoet oppervlak en verouderde kanten door middel van trommelen. Soms wordt de travertin dan ook gestopt als men die gaatjes niet wil zien. Technisch is er helemaal geen probleem met die kleine gaatjes, dat maakt de steen niet minder duurzaam. 
  Deze steen staat ook beter bekend als Pietra Dei Medici.

  Getrommeld
  Kunstmatig wordt een "oud" uiterlijk aangebracht. Dat wordt vooral bij marmers en kalkstenen gedaan.

  Door de tegels te "trommelen". In een draaiende trommel buitelen de tegels over elkaar, met een versnelde slijtage tot gevolg. Hierbij slijten de tegelranden rond af. Naast "oud gemaakt" worden tegels met deze bewerking ook wel genoemd: antiek gemaakt of, tumbled, zeer terecht, getrommeld.

  Leggen en bewerken

  Het is van groot belang dat de tegelzetter VOOR het verwerken eerst een proefstuk uitlegt alvorens te starten met de verwerking in de mortel of de lijm. Na oplevering goed reinigen met een geschikte cementsluierverwijderaar. Indien u de vloer wenst te impregneren, adviseren wij u, de vloerverwarming minimaal één dag van te voren uit te schakelen. De vloer dient volledig afgekoeld te zijn. Uw vloerverwarming mag pas in gebruik worden genomen na de droogperiode (ca. 3 maanden). 

  Pakinhoud

  0.50m² = 33x 1x7,5x20,3

  Onze light travertin natuursteen tegels zijn van top kwaliteit. Het door u geselecteerde light travertin tumbled 1x7,5x20,3 zijn 1ste keus tegels, dit houdt in dat we enkel de beste kwaliteit producten verkopen. Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. 

  Toepassing
  Onze premium kwaliteit natuursteen zijn perfect voor alle binnen- en buitenprojecten zoals badkamervloeren, doucheranden, tuin, bestrating, balkon, gang, terras, spa, zwembad, fontein.

  light

  Travertin

  Fossiel travertin 5/3x40,6x61
  66 Items

  Data sheet

  Kleur
  Light Beige
  Materiaal
  Fossiel travertin
  Vorm
  Zwembadrand
  Stijl
  Gezandstraald
  Maat
  3x40,6x81,2