''
  • New
Light travertin split face 1,9x15xFL

Light travertin split face 1,9x15xFL

€44.99 per m2
price €44.99
price €37.18 (tax excl.)
price €44.99 (tax incl.)
Tax included
Travertin
Light travertin split face 2,1x15xFL

Prachtig verouderd Light travertin split face 1,9x15xFL met een rustieke uitstraling. Het Travertin staat bekend om haar gezoete oppervlak, verouderde kanten en natuurlijke uitstraling

Quantity
Out-of-Stock
Tegels worden verkocht in sets. Elke set bevat 0.5 m2.

Light Travertin

Light Travertin natuursteen is een sedimentgesteente, ontstaan uit kalkrijk water, waardoor kalkafzetting op de bodem plaatsvond. De typische gaatjes ontstaan door het wegrotten van plantenresten die door het sediment opgesloten raken.
Dit ongestopte travertin heeft een gezoet oppervlak en verouderde kanten door middel van trommelen. Soms wordt de travertin dan ook gestopt als men die gaatjes niet wil zien. Technisch is er helemaal geen probleem met die kleine gaatjes, dat maakt de steen niet minder duurzaam. 

Getrommeld
Kunstmatig wordt een "oud" uiterlijk aangebracht. Dat wordt vooral bij marmers en kalkstenen gedaan.

Door de tegels te "trommelen". In een draaiende trommel buitelen de tegels over elkaar, met een versnelde slijtage tot gevolg. Hierbij slijten de tegelranden rond af. Naast "oud gemaakt" worden tegels met deze bewerking ook wel genoemd: antiek gemaakt of, tumbled, zeer terecht, getrommeld.

Split face
De oppervlakte van de split face natuurstenen worden verwerkt met de speciale steenbewerkingsmachine. Door het stralen onstaat een schuurpapierachtig uiterlijk. het oppervlak wordt door mineralen met een hoge snelheid ‘gebombardeerd’. Metalen deeltjes wordt ontraden: er kunnen dan ijzerdeeltjes in het oppervlak van de steen blijven zitten, die later gaan roesten en verkleuringen veroorzaken.

Leggen en bewerken

Het is van groot belang dat de tegelzetter VOOR het verwerken eerst een proefstuk uitlegt alvorens te starten met de verwerking in de mortel of de lijm. Na oplevering goed reinigen met een geschikte cementsluierverwijderaar. Indien u de vloer wenst te impregneren, adviseren wij u, de vloerverwarming minimaal één dag van te voren uit te schakelen. De vloer dient volledig afgekoeld te zijn. Uw vloerverwarming mag pas in gebruik worden genomen na de droogperiode (ca. 3 maanden).  

Pakinhoud

1,9x15xFL

Onze light travertin natuursteen tegels zijn van top kwaliteit. Het door u geselecteerde light travertin tumbled split face 1,9x15xFL zijn 1ste keus tegels, dit houdt in dat we enkel de beste kwaliteit producten verkopen. Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. 

Toepassing
Onze premium kwaliteit natuursteen zijn perfect voor alle binnen- en buitenprojecten zoals badkamervloeren, doucheranden, tuin, bestrating, balkon, gang, terras, spa, zwembad, fontein.

light

Travertin

Light travertin split face 2,1x15xFL

Data sheet

Color
Beige
Materiaal
Travertin
Vorm
Tegel
Stijl
Exclusief Design
Size
2,1x15xFL

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Oppure Reset password